Wat kun je doen

Uitstapjes:

  • Direct vanuit het vakantiepark: diverse wandelingen en fietstochten. Routes zijn via de receptie verkrijgbaar.
  • Vianden is vakantie op zichzelf:
    • De barokke kerk
    • Het beroemde kasteel (met de kabelbaan)
    • Terrasjes aan de rivier de Our
    • Uitgebreid zwembadcomplex, met panoramische uitzichten

Luxemburg-card

Nog een idee: de meerdaagse Luxemburgcard biedt de gasten de mogelijkheid om in het hele groothertogdom voor weinig geld interessante plaatsen te bekijken. Bij de receptie vertellen  ze u graag hoe dat werkt. Zo kun je overal in Luxemburg stadjes en steden bezoeken, zoals Diekirch, Echternach, Larochette en Luxemburg Stad. Walsdorf ligt ook dicht bij de grens met Duitsland en dat levert extra excursiemogelijkheden op, zoals bijvoorbeeld naar de indrukwekkende stad Trier met zijn opvallend aanwezige Romeinse sporen. Of naar het Müllerthal, het klein Zwitserland van het noorden. Al deze excursies zijn op korte afstand van ons vakantiepark Walsdorf. Een hoogtepunt is een gezamenlijke excursie naar Duitsland om daar op de Sure te kanoën.

 

Een dagje Walsdorf

Wandelen in het Müllerthal

Niet ver bij de camping vandaan ligt het Müllerthal, een bosgebied met een typisch Zwitserse uitstraling. Hoge rotspartijen, beken en watervallen wekken de indruk dat je in Zwitserland bent. Niet voor niets kreeg de regio de naam Klein Zwitserland mee. Je kunt er wandelingen maken van een uur tot zelfs een hele dag.

 

Kanoën, zwemmen en dineren

Maak ‘s morgens een spannende tocht met de kano (de receptie heeft opstapplaatsen). Of ga mee naar Duitsland voor een gezamenlijk kano avontuur. En relax ‘s middags op de ligweide van het ruim opgezette zwembadcomplex in Vianden of geniet van de snelle aqua glijbaan. Sluit daarna de dag af met een heerlijk en voordelig driegangendiner in het restaurant van Walsdorf: “Auberge am Bach”. Onze kok Herman staat bekend om zijn culinaire kwaliteiten.

 

Leer Luxemburg kennen met de Luxemburgcard

Met de Luxemburgcard doorkruis je heel voordelig Luxemburg met het openbaar vervoer. Met deze kaart kun je ook gratis of bijna gratis vele musea en attracties bezoeken. Luxemburg Stad staat uiteraard op je programma, maar ook Diekirch, Larochette en Echternach zijn zeer bezienswaardige steden.

 

Dagje Trier of de Moezel

Trier is een van de mooiste steden van Duitsland en een goed uur rijden van Walsdorf. De stad werd door de Romeinen bezet en vele gebouwen uit die tijd en vlak daarna zijn nog in zeer goede staat of gerenoveerd. Te midden van dit alles is de Dom van Trier het toppunt van architectonische schoonheid. De Porta Nigra is de oudste stadspoort van Duitsland. Een bezoek aan de terrashellingen op de heuvels aan de Moezel wanneer de wijnranken in bloei staan, is onvergetelijk.